Sosyal, Kültürel Yaşam ve Spor Olanakları

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini amaçlayan Üniversitemizde yıl boyunca çok sayıda ve çeşitlilikte sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik düzenlenmektedir. Öğrenciler, gerçekleştirilen konferans, sempozyum ve seminerler ile akademik bilgi birikimlerine sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile elde edilen birikimlerini de ekleyebilmektedir. Her yıl düzenli olarak yapılan etkinlikler arasında Mayıs ayında düzenlenen Ufuk Üniversitesi Festivali (Bahar Şenlikleri), gerçekleştirilmektedir.

Üniversitemizde yıl boyunca gerçekleştirilen bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan, her türlü modern teknik alt yapı ile donatılmış, iki konferans ve gösteri salonu bulunmaktadır. Balgat Merkez Kampüsümüzde 500 kişi kapasiteli Dr.Rıdvan Ege Salonu ve 500 kişi kapasiteli İncek Kampüs Konferans ve gösteri salonumuzun yanı sıra work - shop odaları, seminer, sergi salonları, 8 adet amfisi ile hizmet vermektedir.