KARŞILAŞTIRMALI DİLBİLİGİSİ II MYC106 Yabancı Diller ve Kültürler Bölümü - Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Ön Lisans

(Bahar)

Ders Sorumluları Okt. Eda APARI
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar -
Dersin Amacı Bu ders İngilizce ve Türkçe dil yapılarının kullanılışları konusunda farkındalık kazandırmayı ve böylece öğrencilerin her iki dili doğru ve bilinçli kullanmalarını sağlamayı amaçlar. Öğrencilerin çeviribilim bağlamında Türkçe ve İngilizce arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları incelemelerine de olanak tanır.
Dersin İçeriği Karşılaştırmalı Dilbilgisi dersi içerisinde Türkçedeki Dilbilgisi öğelerinin İngilizcecedeki karşılıkları ve rolleri verilmeye çalışılarak İngilizcenin dil mantığını öğrenciye kavratmaktır.
Dersin Öğrenme Çıktıları (ÖÇ) 1. Türkçe ve İngilizce gramer yapılarını doğru bir şekilde kullanabilmek. 2. İngilizcedeki gramer kurallarına uygun olarak cümle ve metin yazabilmek. 3. İngilizce gramer kurallarına uygun olarak İngilizce metinleri Türkçe’ye çevirebilmek. 4. Türkçe cümle ve metinleri İngilizceye çevirebilmek. 5. İngilizce’ye çevrilmiş metinleri gramer kurallarına göre analiz edebilmek. 6. İngilizce’den Türkçe’ye çevrilmiş cümle ve metinleri gramere uygun şekilde inceleyebilmek.
1. Hafta Dil Bilgisine giriş
Projeler/Alan Çalışması (%) -
Seminerler/Çalışma Grupları (%) -
Diğer (%) -